Geo routes rond Gerolstein in de Eifel Duitsland
Gerolstein Eifel - Hotels Gerolstein - Kasselburg Gerolstein - Waldferienpark Gerolstein 
Vakantiehuizen Gerolstein - Voordelige hotels Gerolstein


gerolstein-banner-eifel-2019.png

GEOROUTES GEROLSTEIN

Landschapsroutes in het Gerolsteinse

Route 1 „Munterley Plateau van Gerolstein en omgeving“ Dagtrip (14 km) of trip van 3½ uur (6 km), bestaand uit 17 plaatsen, waar de onderwerpen „aarde natuur mens cultuur techniek “ worden behandeld.

Route 2 „Sedimentaire gesteenten en vulkanisme in het noordwesten van het Gerolsteinse Land“ Tweedaagse trip (40 km) of als etappes van een halve dag; 15 plaatsen verklaren hier de duidelijk zichtbare fenomenen van het vulkanisme en geven inzicht in het ontstaan van de karakteristieke gesteenten van het Gerolsteiner Land.

Route 3 „Gebruik van een landschap uit geowetenschappelijk oogpunt“ Individuele driedaagse trip (50 km) of als etappes van een halve dag. Op 16 plaatsen worden aspecten van de thema‘s economie geologie mineralogie cultuurgeschiedenis gepresenteerd.

Route 4 „Milieugeowetenschappelijke verscheidenheid en getuigen van de tijd“: Van Salmbos tot Kylldal“ Individuele vierdaagse trip (70 km), wandeletappes van enkele uren mogelijk. Op 36 plaatsen worden onderdelen van de levende en uitgestorven natuur, de „wereld rondom de mens“, geïntroduceerd. Avontuurlijke wandelingen onder leiding van onze geoparkrangers vinden regelmatig plaats, zie www.geoparkvulkaneifel.de.

GEOPAD HILLESHEIM

Het GEOpad Hillesheim:
Het geologische leer en wandelpad Hillesheim strekt zich uit over in totaal 125 km en verbindt 40 natuurlijke en door de mens tot stand gebrachte geologische ontsluitingen. Vier gebieden van de geologie worden, geconcentreerd op de belangrijkste zaken, voorgesteld: Devoon, Trias, Tertiair, Quartairvulkanisme en minerale bronnen. Bovendien worden ook algemene geologische, paleontologische en cultuurhistorische feiten behandeld.

Het GEOpad is zo uitgezet, dat ook de bezoeker zonder geologische kennis de bewogen ontwikkelingsgeschiedenis van de aarde kan begrijpen, aanraken en beleven.

De belangrijkste doelgroepen worden aangesproken met de slogan „Geo for Kids“: gezinnen met kinderen en groepen jongeren. Er is ook rekening gehouden met mensen die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten: twee geschikte trajecten (blauw gemarkeerd) en talrijke ontsluitingen zijn goed toegankelijk (blauwe punten). Op aanvraag krijgen gasten die moeilijk ter been zijn, een speciale vergunning van de politie om op de voor autoverkeer afgesloten bospaden te mogen rijden.

GEOROUTE MANDERSCHEID

De GEOroute Manderscheid:
De GEOroute is verdeeld in drie sectoren. Deze behandelen elk verschillende geologische thema‘s: op de Vulkaanroute, de Buntsandsteinroute en de Devoonroute kunnen gasten en bezoekers al wandelend telkens andere samenhangen tussen onze natuur, cultuur en aardgeschiedenis leren kennen.

Geologische excursies worden regelmatig onder vakkundige begeleiding georganiseerd vanuit het Maarmuseum Manderscheid / Landessammlung für Naturkunde RheinlandPfalz. De data kunt u vinden in de GEObelevenisagenda. Groepen en schoolklassen kunnen aparte rondleidingen boeken bij het Maarmuseum Manderscheid en het beheerbureau van het kuuroord Manderscheid.

Met dank aan

Eifel Tourismus

 

voordelige-h...hotels-eifel.png

aaline.png

allinclusive...er-duitsland.png

 

aaline.png

bungalows.nl.gif

aaline.png

gerolstein-map-hotelletjeindeeigel.nl.png

Voordelig Sauerland

hotelletje a...an de moezel.jpg

© 2016 - 2021 hotelletjeindeeifel.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel