Eifel Ardennen fietsroute in de Eifel
aaline.png

eifel-ardennen-radweg-optimal-fuer-eine-radtour-mit-kindern.jpg

Eifel-Ardennen-fietspad

Grenzeloos fietsplezier tussen Eifel en Ardennen

Grenzeloos fietsen aan Belgische en Duitse zijde biedt het Eifel-Ardennen-fietspad. Het verloopt over het vroeger zo belangrijke, interregionale tracé Prüm – St-Vith. Het fietspad start in de cultuurstad Prüm. In het station van Pronsfeld herinneren een Deutz-locomotief en diverse informatieborden aan het spoorwegverleden. `Ogen open!´ is dan het motto in het dal van de Alfbach. Met een beetje geluk kun je hier bevers aan het werk zien bij de bouw van een dam. Door een 400 meter lange, verlichte tunnel kort je bij Bleialf de tot ca. 500 meter hoge bergketen af. Vervolgens kuier je gemoedelijk door het schilderachtige dal van de Ihrenbach naar het Belgische St-Vith. Opgelet: wie deze tocht tussen november en maart maakt, staat voor een gesloten tunnel, want deze houdt een winterpauze ter bescherming van de vleermuizen. 

Eifel-Ardennen-fietspad (gedeelte Prüm - St. Vith)

Lengte: ca. 37 km
Start: Prüm
Finish: St.Vith/Oost-Belgie

Kenmerken: voornamelijk geasfalteerd fietspad op voormalig spoortracé (St-Vith-Prüm), daarnaast verharde fietspaden/kleinere straten; licht heuvelachtig traject zonder veel stijgingen, aan het einde sterkere klim. Highlights: verschillende bruggen en tunnels; geschikt voor hobbyfietsers, sportieve uitbreiding: Prüm-Nürburgring (80 km), uitbreiding voor natuurliefhebbers: St.Vith-Waimes (17 km).
Aansluiting: St.Vith (wegennet Oost-Belgie), Pronsfeld (Enzdal-/Prümdalfietspad), Weinsheim (Nimsdalfietspad), Daun (Maren-Moezel-fietspad/Mineraalbronnen-route), Kelberg-Nürburgring: parallel aan Vulkaanfietsroute-Eifel, Gerolstein-Pelm: parallel aan Kylldalfietspad
Bewegwijzering: uniform en doorlopend (conform de richtlijnen van het bondsland Rheinland-Pfalz) aan Duitse zijde
Bus & trein/transfer: spoorlijn Keulen-Trier (station Gerolstein), Eifelquerbahn (Daun-Gerolstein)
 

   Afbeeldingsresultaat voor foto fietsen eifel

 

voordelige-h...hotels-eifel.png

aaline.png

allinclusive...er-duitsland.png

 

aaline.png

Banner misterinkt.png

aaline.png

Eifel- map- Eifel- hotelletjeindeeifel.nl.png

Voordelig Sauerland

hotelletje a...an de moezel.jpg

© 2016 - 2021 hotelletjeindeeifel.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel