Kalkeifel Fiets route in de Eifel Duitsland
aaline.png

kalkeifel-radweg-der-nohner-wasserfall-lohnt-einen-zwischenstopp.jpg

Kalkeifel Fietsroute

Met zijn 22 kilometer behoort het Kalkeifel-fietspad tot de kortere fietspaden in het fietsroutenetwerk van de Eifel. In beide richtingen en zelfs voor heen- en terugreis is hij recreatieve fietsers en gezinnen aan te raden. Startend in Bolsdorf fietst men aan het begin lichtjes bergop naar Hillesheim. Vanaf deze 'detective-stad' loopt het fietspad dan echter – gedeeltelijk op het voormalige spoortracé – steeds bergaf. Alleen bij een kleine klim in de buurt van de continu groeiende waterval 'Dreimühlen' is het dan nog eventjes flink trappen geblazen. Wie aan deze 22 kilometer niet genoeg heeft, verlengt zijn fietstocht gewoon, want het Kalkeifel-fietspad verbindt het Ahr-fietspad met het Kyll-fietspad. 

Karakteristiek: bochtig, kort, gezinsvriendelijk fietspad, uitsluitend op verharde of geasfalteerde fietspaden/straten, deels op voormalig spoortracé (12,5 km); zonder stijgingen met uitzonderingen bij Hillesheim en in de buurt van waterval Dreimühlen, in beide richtingen geschikt voor gezinnen en hobbyfietsers.

Bewegwijzering van de tour:

Lengte: 22 km

Start: Ahrdorf bij het Ahrdal-fietspad
Finish: Hillesheim-Bolsdorf bij het Kylldal-fietspad

Kenmerken: bochtig, kort, gezinsvriendelijk fietspad, uitsluitend verharde resp. Geasfalteerde fietspaden/straten, deels op voormalig spoortracé (12,5 km), hellingsvrij met uitzondering van een gedeelte bij Hillesheim en in de buurt van de waterval Dreimühlen. In beide richtingen geschikt voor families en hobbyfietsers.

Aansluiting: Ahrdorf (Ahrdal-fietspad), Hillesheim-Bolsdorf (Kylldal-fietspad), parallellopend op de eerste 7,5 km met de Mineraalbronnenroute (aansluiting op het Maren-Moezel-fietspad)

Bewegwijzering: uniform en doorlopend (confom de richtlijnen van het bondsland Rheinland-Pfalz)
Bus & trein/transfer: DB-lijn Keulen-Trier (station Oberbettingen/Hillesheim)

  Afbeeldingsresultaat voor foto fietsen eifel

 

voordelige-h...hotels-eifel.png

aaline.png

allinclusive...er-duitsland.png

 

aaline.png

Banner misterinkt.png

aaline.png

Eifel- map- Eifel- hotelletjeindeeifel.nl.png

Voordelig Sauerland

hotelletje a...an de moezel.jpg

© 2016 - 2021 hotelletjeindeeifel.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel