Maren - Moezel Fietspad Eifel Duitsland
aaline.png

maare-mosel-radweg-viadukt-bei-daun.jpg

Maren-Moezel-fietspad

Wie een blik werpt op het hoogteprofiel van het Maren-Moezel-fietspad, kijkt misschien even vreemd op: startend in Daunin het GesundLand Vulkaaneifel gaat het bergop? Juist. Maar slechts vier kilometer. Tijdens de overige 53 kilometer ga je bijna de hele tijd lichtjes bergaf. Al snel wordt duidelijk, wat het betekent om op weg te zijn op een voormalig spoortracé: viaducten voeren over diepe dalen, talloze bruggen maken comfortabel fietsgenot mogelijk, hier en daar getuigen spoorwegovergangen en spoorwegterreinen van de voormalige spoorlijn. In totaal vier, deels verlichte tunnels, geven de rijrichting aan. 560 meter lang is het 'Große Schlitzohr' – wanneer je de tunnel inrijdt, is het einde slechts als een zwak lichtpuntje te herkennen. De vroegere spoorwegdam, waar grote en kleine fietsers tegenwoordig enthousiast overheen fietsen, loopt langs uitgestrekte weidelandschappen of heerlijk in de schaduw door de bossen. Geremd wordt alleen bij een van de talloze picknickplekjes, voor een klein uitstapje naar speeltuinen en bezienswaardigheden in de directe omgeving van het pad of bij gemarkeerde speciale fietsrondwegen die weer op het fietspad uitkomen. De Schalkenmehrener Maar bijvoorbeeld, een van de drie maren bij Daun, ligt slechts op een steenworp afstand van het fietspad. De kastelen van Manderscheid daarentegen kunnen via een van de rondwegen worden bereikt. Het gedeelte tussen Daun en Gillenfeld is met name ingesteld op kleinere fietsers. Soms links, dan weer rechts van de rivier volgt het fietspad het dal van de Lieser tot aan de Moezel met als eindbestemming Bernkastel-Kues. Wie terug wil naar Daun, gaat ofwel de uitdaging van een klim van circa 400 meter aan of stapt gewoon in de Regio-Radler-bus MaareMosel 300.

Karakteristiek: vlak, doorlopend geasfalteerd traject op voormalig spoortracé (Daun-Lieser) met stijgingen van gemiddeld 2,5 procent; af en toe op straten met weinig verkeer, daarom zeer geschikt voor gezinnen met kinderen/inline-skaters.
Highlights: twee viaducten, vier tunnels

Bewegwijzering van de tour:

Kort portret Maren-Moezel-fietspad

Lengte: 58 km
Start: Daun, station
Finish: Bernastel-Kues, busstation Forum, stadswijk Kues

Kenmerken: vlak, doorlopend geasfalteerd traject op voormalig spoortracé (Daun-Lieser) met stijgingen van gemiddeld 2,5 procent; af en toe op straten met weinig verkeer, daarom zeer geschikt voor gezinnen met kinderen en ook inline-skaters. Highlights: twee viaducten, vier tunnels

Aansluiting: Daun (Eifel-Ardennen-fietspad, Kosmos-fietspad, Mineraalbronnen-route), Bernkastel-Kues (Moezelfietspad), aansluiting op acht afzwaaiers rond Daun en Manderscheid (afstanden: 3 tot 16 km).

Bewegwijzering: uniform en doorlopend (grotendeels volgens de richtlijnen van het bondsland Rheinland-Pfalz)
Bus & trein/transfer: RegioRadler 300 MaareMosel Bernkastel-Kues – Wittlich – Daun (reserveren aanbevolen: www.regioradler.de), Eifelquerbahn Daun – Gerolstein (aansluiting Kylldalfietspad), heenreis: RegioRadler 500 Vulkaneifel (Daun – Cochem), RegioRadler 333 Moseltal (Trier – Bernkastel-Kues).

  Afbeeldingsresultaat voor foto fietsen eifel

 

voordelige-h...hotels-eifel.png

aaline.png

allinclusive...er-duitsland.png

 

aaline.png

Banner misterinkt.png

aaline.png

Eifel- map- Eifel- hotelletjeindeeifel.nl.png

Voordelig Sauerland

hotelletje a...an de moezel.jpg

© 2016 - 2021 hotelletjeindeeifel.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel