Prümtal Fietsroute in de Eifel Duitsland
aaline.png

prumtal-fietsroute.jpg

Prümtalfietspad

De Prümtal Radweg (het Prümdal fietspad) is een mooie fietsroute die start in het zuiden van de Eifel bij de grens met Luxemburg en de rivier de Prüm volgt naar het noorden richting Stadtkyll.

Centraal op de Prümtal Radweg staat de rivier de Prüm. Dit is de tweede langste rivier of stroom in de Eifel en heeft een lengte van 85 kilometer. De Kyll is de langste rivier van de Eifel met een lengte van 142 kilometer.

De fietsroute slingert door het Eifel landschap en volgt de Prüm. Doordat de Prümtal Radweg de rivier volgt kan er niet altijd over of door vlakke dalen gefietst worden en zitten er hoogteverschillen op deze fietsroute. Vandaar dat het aanbevolen wordt om de route te fietsen van zuid naar noord.

De Prümtal Radweg start in Minden, aan de grens met Luxemburg, waar de Prüm in de Sauer mondt. De rivier de Sauer vormt in dit gebied de grens tussen Duitsland, de Eifel en Luxemburg. De fietsroute gaat naar het noorden, de Prüm volgend. Onderweg zijn er prachtige uitzichten en is het optimaal genieten van de mooie Eifel.

De Prümtal Radweg leidt u langs de spoorviaducten van Menningen en de molen van Irrelen. In de buurt van het luchtkuuroord Irrel kunt u het Westwallmuseum bezoeken maar ook de bekende Watervallen van Irrel, de Irreler Wasserfälle en de Teufelsslucht bij Irrel.

Bezienswaardigheden op de Prümtal Radweg:

Praktische informatie:

  • Lengte: 98 kilomter
  • Start / Eindpunt: Minden (bij de Sauer) / Stadtkyll
  • Bewegwijzering: goed en doorlopend aangegeven door middel van borden
  • Vervoer / transfers: lijn Keulen-Trier (station Dahlem), RegioRadler 441 Sauertal (Trier-Bollendorf, uitstappen Irrel, Minden).

  Afbeeldingsresultaat voor foto fietsen eifel

 

voordelige-h...hotels-eifel.png

aaline.png

allinclusive...er-duitsland.png

 

aaline.png

Banner misterinkt.png

aaline.png

Eifel- map- Eifel- hotelletjeindeeifel.nl.png

Voordelig Sauerland

hotelletje a...an de moezel.jpg

© 2016 - 2021 hotelletjeindeeifel.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel