Ahrsteig Eifel wandelen Duitsland
aaline.png

Wandelpaden in de Eifel:

Wandelen van de bron van de Ahr in Blankenheim tot aan de monding in de Rijn bij Sinzig
De rond 110 kilometer lange AhrSteig is doorlopend gemarkeerd, de westelijke route met het blauwe AhrSteig-logo, de oostelijke met het rode Ahrsteig-logo, de vier verbindingswegen elk met hun eigen logo. Wegwijzers met km-vermeldingen wijzen naar de volgende bestemming, op markante punten bieden grote informatie- of etappepanelen de wandelaar en goed overzicht.

De Ahrsteig is verdeeld in zeven stadia, die natuurlijk kunnen worden gecombineerd, verlengd of verkort afhankelijk Wanderlust en -laune.
In Tourenplaner kan naast een gedetailleerde routebeschrijving en andere nuttige informatie te vinden, zoals de hoogte van het profiel, de gemiddelde duur van de migratie, de moeilijkheidsgraad of de beklimming en afdaling in alle stadia. Handige functies zoals GPS-track te downloaden of de mogelijkheid van het afdrukken van een volledige podium met alle informatie, maken het plannen van een Ahrsteig gemakkelijk lopen.

aaline.png

kras-wandel-vakantie-2019.png

aaline.png

Ontdek op fase 1 tussen de Ahr-source en het meer van Freilingen een rijkdom aan natuurlijke monumenten en culturele schatten. Afdeling 2 sneller kloppen voor wandelaars vanwege de unieke vergezichten en doorkijkjes. Den met 623m het hoogste punt van AhrSteigs op het Schlossruine Arenberg trail betrekking Fase 3 De laatste fase van Ahrsteig blauw. Fase 4 maakt indruk met uitzicht op het bos hoogten van Ahr Hills en leidt tot kort voor Altenahr - waar de wijnstreek Ahr begint.
Het podium 5 verbindt nu de westelijke naar het oostelijke deel. Van Kreuzberg gaat men door smalle paden tot na Walporzheim maar gaat weer beloond met een spectaculair uitzicht op het kasteel Kreuzberg, de Devil's Hole en Krausberg toren.

Vervolgens wordt het Ahrsteig van wijndorp Walporzheim leidt langs Ahrweiler door het kuuroord Bad Neuenahr Schloss Sinzig. Etappe 6 in het bijzonder onder de indruk van de schilderachtige wijngaarden, het prachtige klooster Golgotha en de Lourdes kapel. Etappe 7 geeft weer het fantastische uitzicht op het Ahrdal, op Sinzig Kasteel vóór het bereiken van de Ahrsteig doel.
Over de gemarkeerde feeder pad gaat vanaf daar naar het natuurreservaat van Ahrmündung.

Op elke fase heten de kwaliteit hosts u van harte welkom!
Speciale wandelen aanbod hier en in aanvulling op alle informatie in de Trip Planner zijn de online winkel praktische wandelen en kaarten en andere Ahrsteig artikelen beschikbaar.

 

 

voordelige-h...hotels-eifel.png

aaline.png

allinclusive...er-duitsland.png


aaline.png

Banner misterinkt.png

aaline.png


Eifel- map- Eifel- hotelletjeindeeifel.nl.png

Voordelig Sauerland

hotelletje a...an de moezel.jpg

© 2016 - 2021 hotelletjeindeeifel.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel